Executive Coaching

Üzleti és karrier coaching közép- és felsővezetők, valamint vállalkozók és üzletemberek számára.

Vezető vs. főnök

Azt a kérdést, hogy mitől lesz valaki jó vezető, már régóta kutatják, és számos oldalról közelítik meg. Abban azonban egyetértés van, hogy a szakértelem – vagyis, hogy a vezető jártas egy adott szakterületen – önmagában kevés.

A szaktudás egyfajta szükséges, de nem elégséges feltétel. Szükséges, mivel a vezető hitelességét közvetíti beosztottjai felé, ami a tekintély megteremtéséhez elengedhetetlen.

De nem elégséges, hiszen a csoporttagokhoz való kapcsolódás, a csoporttagok irányítása, motiválása ennél bizony többet igényel.

Hogy mi is ez a „több”, arról is felhalmozódott már számtalan hasznos és értékes tudásanyag (pl. a hatékony kommunikációról és az érzelmi intelligenciáról).

Executive Coaching filozófiám

Felmerülhet a kérdés, hogy miként tud a coaching folyamat fejleszteni egy vezető kvalitásain? Azt gondolom, hogy a coaching igazi ereje a személyre szabottságában, illetve az adott kontextushoz történő illeszkedésében rejlik.

Hiszen nem az a cél, hogy a „Mitől lesz valaki jó vezető?” kérdésre adjunk választ. Hanem az, hogy megtudjuk, mitől lesz jó vezető Ön azon munkavállalók számára, akik Öntől várják az iránymutatást.

Ennek a kulcsa, és egyben első lépése a vezetői önismeret.
Az Executive Coaching során közösen tárjuk fel a vezetés szempontjából releváns erősségeket és fejlesztendő területeket, majd ezekre építve, illetve ezekre reflektálva alakítjuk ki az Ön új és eredményesebb – egyúttal önazonos – vezetői identitását.

A vezetői identitásának kialakulása hatással lesz továbbá a csapatára is: így tehát egy második lépésként fontos lesz őket is felkészíteni a változásokra

A számok magukért beszélnek

0
ÉV NEMZETKÖZI PROJEKTEKEN SZERZETT TAPASZTALAT
0
PROJEKT
0
ÉV MAGYAR CÉGEKNÉL
0
ÜGYFÉL
0
ORSZÁG

Dolgozzunk együtt

Küldje el kérdéseit, észrevételeit és a lehető leggyorsabban felveszem Önnel a kapcsolatot az Ön által megadott e-mail címen vagy telefonszámon keresztül.