Blog

Olvasson a legaktuálisabb üzleti trendekről, vállalat- és vezetőfejlesztési módszerekről. 

A hatékony vállalatirányítási tanácsadás kulcsa

Összehozni a rendszert az emberi tényezőkkel

A vállalatirányítási rendszerek azokat a szabályokat, gyakorlatokat és folyamatokat foglalják magukba, amelyek a céget működtetik, irányítják és ellenőrzik. A vállalat folyamatainak hatékonyságát és szabályozottságát az erre tervezett és fejlesztett IT-rendszerek biztosítják. De bármilyen fejlett vállalatirányítási rendszert is alkalmazzon egy cég, ha az nincs összhangban az emberi tényezőkkel, akkor nem biztosítja a kívánt eredményt. A megoldás: a vállalatirányítási tanácsadás, melynek célja ezek összehangolása.>>>

Személyre szabott vállalatirányítási tanácsadás: sikeresebben működő rendszer, nagyobb bevétel

Az általam végzett vállalatirányítási tanácsadás középpontjában az emberek, a folyamat, a teljesítmény és a vállalat célja áll.

A vállalatirányítási tanácsadás során végigvesszük azokat a szabályokat, folyamatokat, amelyek alapján hatékonyan és gördülékenyen működtethetőek és szabályozhatóak, illetve ellenőrizhetőek a vállalati folyamatok.

A vállalatirányítási szabályok azért fontosak, mert felvázolják a vállalat meggyőződését, és működőképes ütemtervet adnak a vállalat céljaihoz és tevékenységeihez. Ezek a tervek befolyásolják a vállalat napi működését, illetve a vezetés minden aspektusát.

A vállalat sorsa az Ön kezében van

Ügyvezető testületi vagy igazgatósági tagként Ön felelős a vállalatirányítási keret létrehozásáért, amely összehangolja az üzleti magatartást a vállalati célkitűzésekkel. 

A vállalatirányítás kritikus fontosságú a szervezet megfelelő működéséhez. A jó vállalatirányítás:

  • segít öregbíteni a vállalat hírnevét, illetve megőrizni azt,
  • keretet teremt a vállalat céljainak eléréséhez, az irányítás minden területén,
  • biztosítja a vállalati integritást, kijelöli az általános irányvonalat, megteremti a biztonságos kockázatkezelést és a sikertervezés lehetőségét.

A vállalatirányítási tanácsadás során a biztonság, az átláthatóság, a méltányosság, a megfelelőség, a megbízhatóság és az elszámoltathatóság elveit is megállapítjuk és lefektetjük. Ezekre van szükség ugyanis a vállalatok pénzügyi életképességének megőrzéséhez, valamint az erős közösségi, részvényesi és befektetői kapcsolatok, illetve a bizalom kiépítéséhez, megtartásához.

Ha a vállalatirányítási gépezetbe hiba csúszik, az negatív eredményhez vezethet, pl.:

  • a vállalati célok teljesítésének elmaradásához,
  • az érdekelt felek és a közösség támogatásának elvesztéséhez,
  • pénzügyi veszteségekhez
  • és a cég összeomlásához.

A vállalatirányítás konkrét folyamatai lehetnek a különböző cselekvési tervek, a teljesítménymérés, a környezeti, társadalmi és kormányzati elvek vizsgálata, a különböző vezetői határozatok meghozatala, illetve a döntéshozatali gyakorlatok felülvizsgálata és kialakítása stb.

A működőképes vállalatirányítási gyakorlat jól meghatározott, betartott struktúrát jelent, amely minden érintett javát szolgálja, figyelembe véve a vállalat egyediségét.

A vállalatirányítási tanácsadás során személyre szabott vállalatirányítási struktúrákat tervezünk és építünk fel, szükség szerint bevonva a vezetői, az üzleti és a csapat konzultációt is, a megfelelő készségek kialakításáért és az átláthatóság biztosításáért. Kérjen konzultációs időpontot itt.>>>